CREATORI

Produs în Bistrița-Năsăud

Bianca ARGĂSEALĂ – MAGIC ART SHOP

Povestea Magic Art Shop a început în urmă cu 4 ani, atunci când am părăsit orașul meu de suflet Brasov și m-am mutat în Bistrița. Ca orice inceput, totul a fost mai dificil și, în încercarea de a mă acomoda noii mele vieți am găsit un ajutor în creațiile manuale – o pasiune mai veche, redescoperită. Aceasta a fost cea care m-a ajutat să trec mai ușor peste perioada de început, să cunosc oameni noi, să privesc lucrurile dintr-o altă perspectivă și să văd locuri noi.

Povestea toata

Produs în Bistrița-Năsăud

Florentina ARIEȘAN

M-am născut într-o zonă de câmpie frumoasă, cu oameni buni și gospodari. La noi în familie, toamna târziu, când se terminau muncile câmpului, mama și bunica ne învățau, pe mine și pe sora mea, să coasem și să croșetam. Mai târziu, când am crescut mai mari, ne duceau cu ele la șezători. Acolo am învățat să țesem, să faceam dantelă, să toarcem. Am învățat cu drag toate lucrurile meșteșugărești.

Toata povestea

Produs în Bistrița-Năsăud

Larisa BANCEA – LARI’S ART

Primul meu contact cu lumea creației a început în urmă cu mulți ani din dorința de a mă descoperi pe mine însămi și de a mă dezvălui altora. Întotdeauna am apreciat artiștii și creațiile lor și mi-am dorit, într-un fel, să fac parte și eu din lumea aceasta fascinantă. Lari’s Art este atelierul în care materializez povești despre oameni frumoși, despre fire colorate, piele, flori, materiale cu imprimeuri, natură și bucurie.

Toata povestea

Produs în Bistrița-Năsăud

Larisa BĂLAN

Am învățat să tricotez de la mama mea, la vârsta de 6-7 ani. Primul “examen de îndemânare” l-am avut la 9 ani, când eram în tabară. Cățărându-mă într-un copac mi-am agățat jerseul nou nouț, făcut de mama înainte de plecarea în tabară. Rezultatul a fost o ruptură de toată frumusețea, la spate. M-a ajutat educatoarea, care a găsit în sat niste andrele. Am desfăcut gulerul, am descusut și am scos spatele, l-am deșirat până la ruptură, am îndreptat firul și am “restaurat” spatele.

Toata povestea

Produs în Bistrița-Năsăud

Cornelia BODESCU – ATELIERUL BUNICILOR

M-am născut, în localitatea Salva, de lângă Năsăud, într-o familie în care bunicii din partea mamei erau cojocari. Am crescut alături de mama care cosea și țesea cu mare plăcere și mi-a insuflat și mie dragul de lucrătura manuală tradițională. Apoi, m-am căsătorit în familia despre care toată lumea purta vestea măiestriei în ale cusutului cu mărgele – o îndeletnicire grea, pe care puţini o practică. Și nu era vorba doar de cusut, ci de adevărați creatori de modele și artă.

Toata povestea

Produs în Bistrița-Năsăud

Maria CANTOR

Sunt un autodidact și iubesc să muncesc orice pot mâinile mele să rodească: lucrușoare croșetate, pictate, goblen – în 2002 am avut o expoziție proprie, la Năsăud, cu 42 de goblenuri – , mărgelit, modelat fimo, point lance. Am făcut și croitorie – deși nu sunt de meserie – după orele de serviciu, pe care am învățat-o tot singură.

Toata povestea

Produs în Bistrița-Năsăud

Loredana ISTRATE & Adrian PUȚURA – ELFIARMAROC

Povestea ELFiarmaroc începe în anul 2012 când am început să fac creații manuale. Din 2017 echipa elfilor s-a mărit și lucrez împreună cu Adrian, soțul meu, sculptor. Mâinile noastre meșteresc minunății elfine: podoabe unicat și miniaturi din lut. Împreună cream și visăm la o lume mai bună pentru iubitele noastre, Roua și Luna. Fiecare dintre produsele noastre este unic în felul său și reprezintă o părticică din sufletul nostru.

Toata povestea

Produs în Bistrița-Năsăud

Virginia LINUL

Vă spun cu mândrie, în fiecare zi, o poveste. O poveste a florilor și mărgelelor de pe cămășile și pânzăturile înflorate pe care le îmbracă, cu bucurie, fetele și femeile de pe Vaile Sălăuței și Someșului; o poveste a penelor de păun de pe clopurile – unicat în lume – care stau cu fală pe capul fiecărui fecior gospodar din Bistrița-Nasaud, nemaivazute și nemaîntalnite în niciuna din cele patru zări; o poveste a podoabelor populare; o poveste a fiecărui lucru făcut cu migală, de mâna.

Toata povestea

Produs în Bistrița-Năsăud

Mărioara MITITEAN – ATELIER ART MITITEAN MARIOARA

Creațiile le port cu mine de când eram copil, desi, doar de câțiva ani încoace am îndrăznit să îmi fac publice lucrările.
Darul l-am primit de la mama, o femeie cochetă și iubitoare de frumos. Era croitoreasă, iar eu am învățat de mică să croiesc, să cos și, mai ales, să fac lucruri originale.

Toata povestea

Produs în Bistrița-Năsăud

Emilia MORARIU – NIOBIU

Încă din copilărie am fost mânată de-o curiozitate greu de stăvilit de-a cunoaste și explica fenomene, de-a experimenta. M-au fascinat matematica și fizica nucleară. Niels Bohr, Marie Currie și Einstein erau eroiii mei. Doream, într-un fel, să schimb lumea, s-o fac un loc mai bun, dar nu știam cum și de unde să încep.

Toata povestea

Produs în Bistrița-Năsăud

Dana PÎHU – VEVERIȚA CU OPINCI

Totul a început cu o poveste din copilărie, care s-a transformat în visul adolescenței, iar acum, la maturitate începe să capete formă: fiind copii, bunicul ne lua adesea cu el în pădure la cules de ciuperci. Ne spunea fel de fel de povești despre creaturi fantastice care trăiau pe pământurile noastre și care vizitau sătenii, din când în când.

Toata povestea

Produs în Bistrița-Năsăud

Lidia TIRON – LAVANDĂ LIDIUȚA

Povestea mea e cea mai faină pentru că e povestea mea. Încă de când eram mică, mi-am dorit meseria de cadru didactic, ceea ce am și devenit și profesat cu multă dăruire, până când sistemul educațional m-a făcut să renunț (la profesie, nu la copii). Este o vorbă tare faină: „Dumnezeu îți dă un plan de rezervă”.

Toata povestea

Produs în Bistrița-Năsăud

Flavia SOAP

Flavia Soap este o mică afacere de familie în care eu, Flavia, lucrez împreună cu soțul meu, Claudiu. Dragostea pentru lucrurile simple și cât mai aproape de natură a început prin 2012, pe când lucram la un centru de sănătate care promova un stil de viață sanatos, din toate punctele de vedere. În acele momente am realizat că e foarte important ce punem pe pielea noastră, așa că am început să căutăm cosmetice din ingrediente naturale. Încet, încet, Dumnezeu ne-a scos în cale oameni minunați, de la care am învățat meșteșugul ”săpunăritului” și al altor produse cosmetice artizanale.

Toata povestea

Produs în Bistrița-Năsăud

Ileana SZILAGYI

Mă consider norocoasă fiindcă m-am născut într-un loc în care tradițiile sunt parte integrantă a vieții de zi cu zi. Copil fiind, tot timpul mă cuibăream lângă părinți și bunici, în timp ce ei împleteau. Le ascultam poveștile si mă jucam cu firele de papură. Odată, bunica m-a certat fiindcă nu împleteam destul de frumos. Și uite așa, în joacă, am învățat să împletesc.

Toata povestea

Produs în Bistrița-Năsăud

Silvia ȚOGOREAN

De când mă știu iubesc frumosul, îmi place să desenez și să pictez. Am terminat un colegiu de artă și apoi am lucrat la fabrica de sticlă din Bistrița, ca pictor decorator. În urmă cu câțiva ani, ieșind la pensie și având mai mult timp liber am început să pictez și să citesc mai mult.

Toata povestea