Creatori

Emilia MORARIU – NIOBIU

Secretul pentru care bijuteriile mele se vând de 9 ani: le fac cu dragoste de oameni, cu dorința de-a face bine, cu setea de frumos, cu bucuria de-a trăi!

Încă din copilărie am fost mânată de-o curiozitate greu de stăvilit de-a cunoaste și explica fenomene, de-a experimenta. M-au fascinat matematica și fizica nucleară. Niels Bohr, Marie Currie și Einstein erau eroiii mei. Doream, într-un fel, să schimb lumea, s-o fac un loc mai bun, dar nu știam cum și de unde să încep.
În 1983 am absolvit facultatea de chimie, cu dezămagirea că cercetarea românească era ceva greoi și formal, declarativ. Ca urmare, am ales o repartiție cu sotul meu la Năsăud, la o fabrică de mase plastice.
Am iubit mult ținutul grăniceresc al Năsăudului, țara lui Liviu Rebreanu, unul din autorii mei preferați: aerul curat, peisajul verde, munții din zare, liniștea intelectuală a micului orășel cu tradiții culturale vechi.
După Revoluția din 1989, chimia românească a fost, practic, pusă la pământ, așa că am căutat să emigrez cu soțul, găsind de lucru în specializarea noastră, însă am fost „deturnați” de un prieten belgian, care iubea nespus România și ne -a transferat încrederea în șansele tării noastre de-a crește.
Odată hotărârea „rămânem în țara noastră” luată, traseul meu profesional a evoluat sinusoidal, cu multiple încercări profesionale, de la inspector OPC în siguranța alimentului, înființarea biroului de marketing-export-import la ICIL Bistrița (fabrica de prelucrare a laptelui), la director comercial la Plastsistem Bistrița (actualul Terasteel din grupul Teraplast).
În anul 2007, după 9 ani de cariera ca director comercial, am luat decizia de-a începe activitatea pe cont propriu, așa că mi-am înfiintat o microîntreprindere. O pot numi incubatorul meu de afaceri, pentru că aici am aplicat cunoștintele dobândite, experimentând de-a lungul anilor diverse domenii, de la energie regenerabilă, programe bancare, brokeraj în afaceri până la bijuterii lucrate de mâna mea.
În prezent, am ales să-mi transfer cunoștințele și experiența către semenii mei, lucrând cu mare plăcere în proiecte de comunicare, mentorare, instruire în afaceri, iar pasiunea confecționării de bijuterii artizanale – descoperită întâmplător, reparandu-mi o bijuterie stricat – a rămas și va rămâne ca iubirea cea dintai: o pasiune la care nu voi mai renunța niciodată. În acest domeniu, ca orice artist, îmi caut o cale proprie de afirmare, așa că nu veți găsi la mine noutațile “la modă”, care vin și pleacă, ci voi încerca să vă surprind cu diversitatea, simplitatea, ingeniozitatea experiențelor și exprimărilor mele. În tot ce fac, îmi place să exprim, în primul rând, bucuria vieții, frumusețea și diversitatea ei, perfecțiunea ei imperfectă ca traseu evolutiv.
Fiind și iubitoare de strategii de marketing, am ales o nișă de piață: bijuterii din pietre semiprețioase. Mă fascinează pietrele naturale, puterea lor de-a interacționa cu energiile noastre, de-a ne ajuta să ne armonizam mai bine cu frecvențele sănătoase din Univers.
Studiind permanent piața pe care activez de peste 9 ani, m-am specializat, bineînțeles și în reparații, redimensionări, recondiționări de bijuuri. Aici imi pot exprima cel mai bine spiritul ingineresc, moștenit de la tata, plăcerea de-a meșteri.
Curiozitatea mă determină să caut mereu o cale originală de gândi o podoabă, așa că, nu-mi cereți niciodată să va fac 100 de bucați dintr-un model, fiindcă nu voi fi în stare să le fac exact la fel! Profitați de felul în care îmi place mie să rezolv lucrurile și purtați unicate, pentru că și voi, fiecare dintre clientele mele, sunteți unice!
În final, vă spun că, la fel ca la mâncare, și la bijuterii cred că se transferă ceva din puterea și felul de-a fi al creatorului, către purtator. Aici cred că este secretul pentru care bijuurile mele se vând de 9 ani: le fac cu dragoste de oameni, cu dorința de-a face bine, cu setea de frumos, cu bucuria de-a trăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *