PRODUCĂTORI

Produs în Bistrița-Năsăud

Ioan ANGELINI – Ţuica cu mărgele de Salva, produs de Angelini

Istoria ţuicii cu mărgele de Salva – produs de Angelini a început în 1918, când bunicul meu, italian – atunci a fost un val de migraţie de italieni – a venit în România și s-a stabilit la Salva, lângă Năsăud. Bunicul meu avea două pasiuni și ocupații, în același timp: făcea roţi pentru căruţe şi ţuică. De la el a rămas moştenire şi primul cazan de fiert ţuică, pe îl puteți admira şi astăzi.

Toata povestea

Produs în Bistrița-Năsăud

Saveta și Cornel BAN – CUPTORUL DE ALTĂDATĂ

Suntem o familie de agricultori tradiționali, de lângă Năsăud, din Liviu Rebreanu – locul unde s-a întâmplat romanul „Ion”. Ținem o gospodarie mică, dar diversă (răsaduri, livezi, animale, cereale). Suntem la a cincea generație care și-a vândut săptămanal produsele agricole ale familiei în târgul Năsăudului.
Toata povestea

Produs în Bistrița-Năsăud

Florentin BODIU – COȘUL CU LEGUME DE DUMITRA

Am o pasiune pentru agricultură și pentru produsele tradiționale românești. Provin dintr-o familie de agricultori, tatăl meu, George Bodiu, fiind un cunoscut viticultor din zona noastră. Am produs legume de cand eram mic, împreună cu tatăl și familia mea. Am absolvit Liceul Agricol din Bistrița și am câștigat mai multă experiență iî Italia, acolo unde am plecat după ce am terminat liceul. Deși câștigăm bine peste hotaren am simțit că nu era țara mea, nu era locul meu acolo.
Toata povestea

Produs în Bistrița-Năsăud

Grigore CREȚA – Brânzeturi de la Poalele Munților Călimani

Pasiunea pentru prelucrarea laptelui la stână am moștenit-o de la bunicii și părinții mei. Cresterea animalelor, în special oieritul – specific satului Ruștior, situat la izvorul Văii Şieului, la poalele Munților Călimani – a fost ocupația lor de bază; crescând alături de ei, de la fragedă vârstă și, în masura puterilor de copil, i-am ajutat la treburile gospodaresti și am îndrăgit această meserie. În momentul de față, la stâna tradițoinală am 400 de oi și 11 vite.
Toata povestea

Produs în Bistrița-Năsăud

Ioan Grigore COTU

Apicultura este una dintre cele mai vechi şi mai frumoase ocupaţii. Mă ocup cu albinele de mai bine de 15 ani, după ce am lucrat ani buni în tâmplărie. Mi-am abandonat meseria de bază pentru apicultură, în ciuda faptului că nu ştiam mai nimic despre acest domeniu, dar când l-am descoperit, m-am îndrăgostit iremediabil.
Toata povestea

Produs în Bistrița-Năsăud

Maria HITICAȘ

Povestea noastră a început în anul 2000, când am decis să cumpărăm cinci familii de albine pentru a produce miere pentru consumul propriu. Totul a devenit o pasiune și, de la an la an, am crescut considerabil numărul familiilor de albine. Astfel, în anul 2010, am decis ca pasiunea noastră să se transforme în afacerea noastră.
Toata povestea

Produs în Bistrița-Năsăud

Emilia & Radu LAZĂR

Totul a început când eram copil. Tatăl meu, Gheorge Lazar, a avut tot timpul 25-30 de stupi pe care îi transporta în pastoral, la Valea lui Mihai, la salcâm și la munte, cu Dacia 1310 și o remorcă. Copil fiiind, mergeam cu el și îmi plăcea să-l ajut la storsul mierii… În anul 1999 am plecat cu familia în Spania. Eu aveam doar 12 ani.
Toata povestea

Produs în Bistrița-Năsăud

Dana & Grigore RÂNZIȘ – GRIDAMA FRUCT MONTAN

Dulcețurile și siropurile pe care le producem își au originile în vremurile în care ne petreceam copilaria, în localitatea Piatra Fântânele din Pasul Tihuța. Acolo, bunicii cultivau în grădina casei căpșune pentru consum, extraordinar de parfumate și dulci, care, mai apoi, se transformau în cea mai bună dulceață pe care am mâncat-o vreodată.
Toata povestea