Creatori

Mărioara MITITEAN – ATELIER ART MITITEAN MARIOARA

Cumva, cândva, visele se împlinesc

Creațiile le port cu mine de când eram copil, desi, doar de câțiva ani încoace am îndrăznit să îmi fac publice lucrările.
Darul l-am primit de la mama, o femeie cochetă și iubitoare de frumos. Era croitoreasă, iar eu am învățat de mică să croiesc, să cos și, mai ales, să fac lucruri originale. Încă de atunci îmi stau orânduite în minte, creațiile. Nu a fost un hobby pe lângă o altă meserie. Mi-am dat seama că aveam un dar… dar îmi doream mai mult. Cumva, cândva, visele se împlinesc.
Pentru că îmi plăcea să desenez, am urmat Școala Populară de Arte, secția pictură, și sufletul meu și-a găsit locul lângă vopsele, pânze și pensule. De 10 ani, culorile mi-au devenit prietene, dar nu am renuntat nici la ac și ață. Am învățat diferite tehnici de pictură și astfel, am pictat pe lemn, pe pânză și pe orice obiect îmi cădea la îndemână. Mi-am format un stil propriu și îmi place să mă reinventez mereu. Creațiile de mână s-au împletit cu pictura, iar în urmă cu câțiva ani am avut bucuria să particip la o paradă de modă, la Metropolis, cu 10 genți unicat. Tehnica folosită a fost una inventată de mine. O parte dintre genți au ajuns peste hotare.
Asociația Produs în Bistrița-Năsăud a fost o poartă deschisă, care mi-a purtat noroc. Astfel, am reușit să îmi fac cunoscute și vândute lucrările, mai ușor. Am experimentat, cu drag, multe lucruri și m-am bucurat de reușite în domenii ca: mozaic artistic, ceramică modelată și pictată manual, mic mobilier recondiționat și pictat manual. Am rămas fidelă picturii pe lemn și pe pânză. Am pictat de la bijuterii, decorațuni pentru casă, mobilă și mic mobilier, până la decorațiuni de grădină din piatră. Nu am renunțat, însă, nici la lucrările de artizanat realizate din pânză, mărgele și alte accesorii cu amprentă personală, care au adus un plus de culoare și frumusete lucrărilor mele.
Când pictez, tăaiesc cea mai intensă bucurie, pe care v-o pot dărui și vouă. Când creez un lucru manual, îl fac din inimă; nu mai există timp și spațiu, doar eu și pasiunea mea, iar bucuria mea e și mai mare când mă susțineți să-mi înfăptuiesc visele și să le împart cu voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *