Din idei minunate se nasc fapte memorabile

În cursul anului 2014, o mână de oameni inimoși, creativi, cu dragoste față de valorile și produsele locale, au avut o idee măreață, care a avut ecou în rândul unor oameni la fel de inimoși și creativi, din fruntea județului Bistrița-Năsăud. De la idee la faptă a fost doar un pas: Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a preluat inițiativa, atrăgând alături alte instituții care au văzut potențialul și necesitatea susținerii acestei inițiative: Primăria Bistrița, Primăria Beclean, Primăria Lechința, Centrul Județean pentru Cultură și Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

Prin urmare, în primăvara anului 2015, a fost înființată Asociația „Produs în Bistrița-Năsăud”, având drept membri fondatori instituțiile mai sus amintite.

În cursul anului 2018, ni s-au alăturat: Primăria Năsăud, Primăria Lunca Ilvei și Primăria Măgura Ilvei.

Viziunea Asociației „Produs în Bistrița-Năsăud”

Viziunea Asociației o reprezintă produsele locale de calitate, creative, eco, cu caracteristrici unicat care exploatează specificul, tradițiile și valorile locale, în măsură să creeze avantaje pentru diferențiere.

Misiunea Asociației „Produs în Bistrița-Năsăud”

Misiunea noastră este de a susține, promova și reprezenta producătorii locali la nivel regional, național și internațional, de a promova produsele, tradițiile și valorile locale, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă a județului Bistrița-Năsăud.

Obiectivele Asociației „Produs în Bistrița-Năsăud”

Principalele obiectivele generale ale organizației sunt:
• Identificarea și susținerea intereselor micilor și marilor producători din județul Bistrița-Năsăud;
• Reprezentarea producătorilor locali din județul Bistrița-Năsăud, atât la nivel local, cât și la nivel național și internațional;
• Promovarea produselor locale, a tradițiilor și culturii locale, a meșteșugurilor, a valorilor locale;
• Realizarea unui cadru pentru protejarea producătorilor locali din județul Bistrița-Năsăud, atât la nivel local, cât și la nivel național și internațional.

Codul de etică și conduită al Asociației “Produs în Bistrița-Năsăud”

Codul de etică și conduită al Asociației “Produs în Bistrița-Năsăud” cuprinde viziunea, misiunea, valorile, standardele etice și profesionale, principiile și regulile care definesc activitatea și conduita organizației și a membrilor acesteia, în interiorul şi în afara Asociației. Toți membrii noștri au aderat la acest Cod. Dacă vrei să devii membru și consideri că viziunea, misiunea, principiile și regulile specificate în acest Cod ți se potrivesc, te invităm să ni te alături.