Producători

Ioan ANGELINI – Ţuica cu mărgele de Salva, produs de Angelini

Dacă e consumată cu măsură, țuica e un adevărat medicament

Istoria ţuicii cu mărgele de Salva – produs de Angelini a început în 1918, când bunicul meu, italian – atunci a fost un val de migraţie de italieni – a venit în România și s-a stabilit la Salva, lângă Năsăud. Bunicul meu avea două pasiuni și ocupații, în același timp: făcea roţi pentru căruţe şi ţuică. De la el a rămas moştenire şi primul cazan de fiert ţuică, pe îl puteți admira şi astăzi.
Numele mărcii – “Ţuică cu mărgele de Salva – produs de Angelini” l-am dat după numele familiei, localitatea în care s-a dezvoltat această mica afacere și mărgelele, care reprezintă tăria ţuicii. Ca să testezi tăria trebuie să scuturi bine sticla. Dacă are 50 de grade, țuica face mărgele, iar din momentul în care ai scuturat-o și până numeri la 50, mărgelele nu trebuie să dispară. Am avut nevoie de 7 ani pentru a înregistra această marcă, am făcut foarte multe investiţii, însă mă bucur foarte mult că am reușit.
Fructele necesare sunt din producție proprie, din cele peste 80 de hectare de livezi pe care le-am luat în concesiune. Nu stropim pomii, aşa că totul este sută la sută natural. E uşor de verificat: dacă în căzile cu borhot nu apar musculiţe, atunci țuica nu e naturală. Acolo unde apare musca, e naturală. Vă invităm să veniți să vedeţi cum arată căzile noastre, să vedeți procesul de producție traditional și să degustați, “la cald”. La distilerie lucrăm în familie, avem patru cazane de cupru, așa cum este obiceiul la noi, în care producem între 10 şi 15 hectolitri pe an. Facem țuică de prune bistrițene – cele mai bune pentru țuică – de pere, mere și gutui, toate bine coapte, ca să vă oferim produse de cea mai bună calitate, de 50 de grade, atât cât ne permite legea. E destul de tare, dar se poate şi mai tare. Dacă e consumată cu măsură, cu paharul, nu cu sticla, țuica e un adevărat medicament. În special pentru inimă, vă indicăm țuica de prune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *