Noutăți

Artizanii naturii – o pledoarie pentru viață

Amploarea pe care a luat-o fenomenul poluării în ultimii ani pune în pericol însăși existența planetei. Asigurarea apei și aerului curate, precum și responsabilitatea față de natură ar trebui să fie prioritățile oricărei societăți sau comunități.
Între 19 – 21 martie, Artizanii naturii “Produs în Bistrița-Năsăud“ atrag atenția asupra necesității respectului pentru natură, protejării florei și faunei, calității apei și aerului, consumului de produse locale naturale, realizate din ingrediente locale.

Albert Einstein declara acum aproape un secol că “Dacă albinele ar dispărea de pe Pământ, omenirea ar mai exista încă doar patru ani”. Pericolul nu este foarte departe, din păcate. Conform datelor publicate de The Telegraph, poluarea, utilizarea pesticidelor și neglijența față de mediu au condus la o rată a dispariției albinelor fără precedent, la nivel mondial.
De asemenea, la nivel național se estimează că peste 20.000 de oameni mor în fiecare an din cauza poluării, România ocupând locul 8 în Uniunea Europeană, la acest capitol.
În acest context Asociația “Produs în Bistrița-Năsăud“ organizează o nouă ediție a Târgului breselor moderne, intitulată ”Artizanii naturii” – o pledoarie pentru viața planetei. Acțiunea marchează Echinocțiul de primăvară (20 martie) – începutul primăverii astronomice, ”izbânda Soarelui”, ”creația”, ”pornirea plugului” -, Ziua Internațională a Pădurii (21 martie) și Ziua Mondială a Apei (22 martie).
Creațiile inspirate din natură sau utilizând materiale reciclate, produsele din ingrediente locale, naturale sunt vedetele ediției ce se desfășoară pe Pietonal și în Piața Centrală, între 19 – 21 martie.
Este un prilej de a simți emoțiile și mesajele pe care le transmit creațiile producătorilor locali, de a ne uni eforturile într-un exercițiu de responsabilitate socială și de a susține economia locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *