Noutăți

Sprijin pentru dezvoltare oferit meșteșugarilor prin proiectul F2F-Trust

Asociația „Produs în Bistrița-Năsăud”, împreună cu parteneri din alte patru țări oferă, prin intermediul Proiectului F2F-Trust, sprijin meșteșugarilor și viitorilor meșteșugari, în vederea dezvoltării antreprenoriale. Unul dintre rezultatele acestui proiect este platformei online  (http://www.f2f-trust.eu/index.php?lang=ro) care oferă informații utile din domeniul antreprenoriatului și marketingului, digital precum și acces la cursuri gratuite și programe de mentorat.

Începând cu data de 01.12.2019, Asociația “Produs în Bistrița-Năsăud” implementează Proiectul F2F-Trust, finanțat prin programul Programul Erasmus+, Cooperare pentru inovare și bune practici, Parteneriate strategice. Acesta urmărește să contribuie la dezvoltarea competențelor de marketing digital și comerț electronic ale persoanelor care activează sau își doresc să activeze în domeniul meșteșugurilor/ artizanatului și să atingă nivelul complet de ocupare și utilizare eficientă a resurselor umane.

Proiectul F2F-Trust se adresează persoanelor, în special femeilor, care activează, în domeniul artizanatului/ meșteșugurilor, dar nu sunt foarte eficiente în promovarea produselor proprii, datorită lipsei de cunoștințe, precum și persoanelor cu experiență care, din diferite motive, nu sunt active pe piața muncii, deși și-ar dori acest lucru. Prin urmare, soluția salvatoare pentru ambele grupuri de persoane cărora li se adresează acest proiect, o constituie mentoratul – un proces care îmbină într-un mod armonios munca și viața de familie, facilitând transferul de cunoștințe și experiențe. Procesul este ghidat de mentori – persoane conștiente de provocările pe care le au micile afaceri și care au abilitatea de a identifica  oportunități de dezvoltare, fiind dispuse să le împărtășească persoanelor ce au nevoie să crească din punct de vedere personal și professional, îmbunătățindu-și productivitatea/ creându-și propria afacere – învățăcei.

Soluțiile de sprijin propuse de proiect sunt cu atât mai relevante, cu cât realitatea ultimilor doi ani ne-a demonstrat faptul că viitorul a devenit prezent mult mai repede, proiectul devenind unul de maximă actualitate, nu doar pentru sectorul meșteșugăresc, cât și pentru alte domenii în care vânzarea produselor se desfășura, cu preponderență,în mediul real, în cadrul evenimentelor publice, din păcate, profund afectate de criza COVID 19. Prin urmare, F2F-Trust vine ca o soluție, la timpul potrivit și la îndemâna persoanelor care activează sau speră să activeze în aceste domenii.

Pentru a beneficia de programul complet de instruire mentor – învățăcel, accesați platforma http://www.f2f-trust.eu/index.php?lang=ro,

 

Lasă un răspuns