Newsletter

Este mereu timp pentru auto-perfecționare (self-Learn)

Echipa self-Learn sărbătorește… am împlinit un an!

Ne face plăcere să vă anunțăm că am finalizat Curricula, structurată pe 3 Piloni: I. Comunicare – Înțelegerea textelor, II. Calcul și raționament logico-matematic, III. Abilități digitale, precum și conținutul de instruire specific, în toate limbile organizațiilor partenere.

Materialele de instruire pentru acești trei piloni sunt structurate pe două niveluri de dificultate (conform testelor PIAAC):

  I. Înțelegerea textelor II. Calcul și raționament logico-matematic

III. Abilități Digitale

NIVEL 1 Texte și exerciții simple menite să dezvolte cunoștințele și abilitățile de a recunoaște vocabularul, de a înțelege sensul propozițiilor și paragrafelor. Exersarea situațiilor cotidiene prin numărarea, ordonarea, efectuarea de operații aritmetice, înțelegerea procentelor și identificarea elementelor din reprezentări grafice sau spațiale. Identificare electronică, editare foto și video, drepturi de autor, căutare de informații pe internet, parole securizate, control parental ….
NIVEL 2 Integrarea a două sau mai multe informații în funcție de diferite criterii, compararea și argumentarea informațiilor solicitate într-o întrebare și identificarea informațiilor din diferite părți ale unui document. Calcule cu numere întregi și zecimale, procente și fracții comune; măsurători simple și reprezentări spațiale; estimarea şi interpretarea datelor şi statisticilor. Protecția dispozitivelor digitale, siguranța surselor de informații, cumpărături online, aplicații de transport, rețeaua Wi-Fi, rețele sociale…

Pentru ca utilizatorii să știe ce nivel de dificultate (Nivelul 1 sau 2) le corespunde, acesția vor parcurge un test inițial de evaluare a abilităților. Odată ce au finalizat pregătirea la nivelul corespunzător, ei își pot evalua, atât cunoștințele dobândite, cât și nivelul de înțelegere, prin intermediul unui test ușor și simplu.

Cursul de instruire self-Learn este disponibil pe platforma proiectului www.self-Learn.eu, precum și pentru dispozitive Android și iOS:

Pentru utilizatorii care întâmpină dificultăți, în timpul procesului de învățare, cu descărcarea, pornirea și/sau utilizarea aplicației, am dezvoltat un GHID destinat membrilor familiei și/sau prietenii apropiați care să-i sprijine în călătoria lor educațională și să-i mențină motivați.

 

 

Sursa imaginii : www.freepik.com/free-photo/hands-elderly-woman-holding-mobile-phone_37622578.htm#query=hands-elderly-woman-holding-mobile-phone&position=3&from_view=search&track=sph&uuid=d48f8ad6-3052-4e2f-bfa7-861098a832d5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *